zondag 6 mei 2012

Losse ideeën: kabouter apocalyps


Ik hou er van om twee werelden te verenigen en hun tegenstellingen bloot te leggen. In dit geval de vredige wereld van de kabouters en de grote wereld van de mens. Iemand die dit verhaal wil tekenen? Dan schrijf ik het scenario uit.

Kabouter Apocalyps

Dit verhaal gaat over een bos bij een landgoed waar een kabouterkolonie woont. Op een dag komen de machines die het bos omverhalen en wordt de wereld waar de kabouters wonen vernietigd. De krijgt dan een apocalyptische wereld waar de overgebleven kabouters moeten zien te overleven. In het begin is er genoeg voedsel, maar dan gaat het regenen en komen andere machines om de bomen weg te halen.
Het is een tegenstelling van twee werelden. De ene is de fantasiewereld van de kabouters. Het is herfst. Er wordt geoogst, verzameld, alles is kleurig en mooi. Vrolijkheid alom.
De tweede is de Terminator-achtige wereld van de machines die de boel omhakken en vernietigen. Daar regent het ook, is modder door de enorme voren die de apparaten trekken en wordt het donkerder.
Tevens wordt het winter en koud. Kabouters houden een winterslaap en verzamelen daarom net als eekhoorns hun voedsel. De kabouters zijn ongeveer 10 centimeter groot.
De metalen machines beschrijven die het bos aan gort rippen. Alle bomen worden omgezaagd , gestript en weggehaald. Er blijft een modderige wereld over waar de overgebleven kabouters in diepe ellende proberen te overleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten