vrijdag 4 mei 2012

Losse ideeën: 27 volstrekt nutteloze superhelden


In een melige bui verzon ik ooit 27 volstrekt nutteloze superhelden: binnen een half uur. Een prestatie, al zeg ik het zelf:

De Föhn blaast warme lucht. Hairman kan zijn haar heel hard laten groeien. Clockwork weet op de seconde precies hoe laat het is; en dat overal ter wereld. Waar hij ook is.
Milkman eet en drinkt nooit iets anders dan melk. Hij draagt alleen maar witte kleding. The Phone kan mensen bellen met en in zijn gedachten. Als Stench gaat zweten wil niemand bij hem in de buurt zijn. De ongelukkigen die er wel zijn gaan over hun nek of vallen flauw. Goldfinger veranderd goud in lood.

Balloon kan zichzelf opblazen en wegvliegen. The Nose kan zijn reukorgaan razendsnel veranderen in een twee meter lange ‘gummiknuppel’. The machine reproduceert dingen. Hij is een soort levende kopieermachine.
Kelvin veranderd de temperatuur van zijn omgeving: het wordt 2 graden warmer of twee graden kouder. 
Als Handjeklap applaudisseert, wordt iedereen stil. Geen idee waarom. Als Madman boos is dan wordt hij paars en gaat stotteren. The Egg heeft een hoofd met de vorm van een ei. Hij is ook kaal en wit. Hij kan konijnen uit een hoed laten verschijnen.
Boy is nooit ouder geworden. Hij is honderdvijftig maar hij ziet er uit (en is) zeven.
The boat kan zichzelf in een boot veranderen. Machinegun kan met zijn vingers schieten. Sterker nog zijn vingers schieten weg en groeien later weer aan.
Mindtrap brengt mensen in een virtuele wereld. Daar blijven ze totdat ze in de echte wereld zijn omgekomen van de dorst of honger. Ze noemen hem ook wel Coma.

Animal kan zichzelf veranderen in een konijn. The stick kleeft heel erg. Alles wat hij aanraakt blijft aan hem vastkleven. Na verloop van tijd laat dit wel weer los.


Willem kent zijn eigen krachten niet: eigenlijk kent niemand zijn krachten.
Benno heeft een enorme conditie en kan vier dagen achter elkaar hardlopen. Nadeel is dat hij pleinangst heeft.
Als Memo je aankijkt dan ben je een uur van de tijd kwijt. Slachtoffers zitten dan een uur lang wezenloos voor zich uit te staren.
Tijdloos knipt met zijn vingers en ieder levend wezen binnen een straal van vier meter wordt twee jaar in de toekomst gestuurd.
The is in de loop der jaren allergisch voor zuurstof geworden. Hij moet continue toevoer van methaan hebben. Zijn adem is dodelijk.
Triple X kan door Triplex heen kijken. Alleen door triplex en niet door andere dingen.
De Teek haalt het bloed onder je nagels vandaan. Als er iemand zuigt, dan is hij het wel. Alleen Irritatiegrensman kan hem weerstaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten